Blog Hetty Dermois: “Plannen is puzzelen, dat vind ik leuk”

Decoratieve foto van Hetty die aan het telefoneren is en iets noteert

Bel je naar Nationaal Programma Groningen, dan is de kans groot dat je Hetty Dermois aan de lijn krijgt. Ze kwam ooit als student naar Groningen en is er “blijven hangen”. Als managementassistent van het programma houdt Hetty zich nu bezig met plannen, organiseren, regelen én het aannemen van de telefoon natuurlijk. “Wat opvalt is dat Groningers heel creatief zijn.”

Hetty: “Nationaal Programma Groningen omvat veel projecten en thema’s waar verschillende mensen bij horen. Als managementassistent zorg ik ervoor dat deze mensen kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik ben de ondersteunende factor in het team en word vaak ingeroepen om dingen te regelen, ook last-minute. Een zaal reserveren, een groep met spoed bijeen laten komen; het is vaak puzzelen, maar dat maakt mijn werk juist zo leuk en afwisselend. Ik ben niet direct inhoudelijk bij de projecten betrokken, maar als anderen hun werk kunnen doen, dan ben ik blij en heb ik mijn doel bereikt.

Het enthousiasme werkt aanstekelijk

Inspirerend vind ik de vele enthousiaste Groningers die ik aan de lijn krijg. Stuk voor stuk hebben ze mooie ideeën voor de toekomst van onze provincie. Meestal willen ze weten of hun project haalbaar is en waar en hoe ze financiering kunnen krijgen. Ik verwijs ze door naar de juiste persoon of organisatie. Wat mij opvalt is dat de Groningers heel creatief zijn, ze komen vaak met ideeën waar ik zelf nog nooit over heb nagedacht. Het enthousiasme wat daarbij komt kijken werkt aanstekelijk. Dat geeft energie.

Wat mij opvalt is dat de Groningers heel creatief zijn, ze komen vaak met ideeën waar ik zelf nog nooit over heb nagedacht. Het enthousiasme wat daarbij komt kijken werkt aanstekelijk.

Eerst luisteren

Het leukste aan mijn werk is de combinatie van eerst het luisteren naar die mooie ideeën en er dan voor zorgen dat mijn collega’s hun werk kunnen doen. Initiatiefnemers (op weg) helpen om die initiatieven ook daadwerkelijk vorm te geven. Wat ik tegen de Groningers zou willen zeggen? Heb je een goed idee voor de toekomst van Groningen, meld je dan bij ons. Wie weet, kunnen we je verder helpen.”


Lees meer…