← Terug naar nieuws

Toukomst: Groningers kunnen vanaf nu hun idee insturen

13 januari 2020

Op de nieuwe website Toukomst.nl kunnen alle Groningers die een goed idee hebben voor de toekomst van Groningen vanaf nu hun idee insturen. Nationaal Programma Groningen stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor ideeën die een grote bijdrage leveren aan thema’s als leefbaarheid en economie in de provincie. Het insturen van een idee kan tot halverwege maart 2020. 

Directeur van Nationaal Programma Groningen Siem Jansen: “Hoe meer Groningers van zich laten horen, hoe beter de plannen worden. Wat vinden we met elkaar dat Groningen nodig heeft? Dáár zijn we naar op zoek.” 

Zo veel mogelijk ideeën
Nationaal Programma Groningen hoopt op de website Toukomst overladen te worden met ideeën voor de provincie. “We gaan de ideeën bundelen en samen met indieners grote projecten maken voor de toekomst”, zegt Siem Jansen. “Het gaat erom dat we erachter komen hoe Groningers, jong en oud, de toekomst zien en wat voor hen belangrijke onderwerpen zijn. We nodigen iedereen uit om mee te denken en te vertellen hoe het beter kan.” 

Tien Toukomstprojecten
Ook worden ideeën opgehaald tijdens de Toukomsttour: een team gaat hiervoor samen met studenten van de Hanzehogeschool in een busje de provincie in. Half maart zijn alle ideeën binnen. Dan gaan indieners van ideeën die elkaar versterken, met elkaar aan de slag om de ideeën te bundelen tot grotere projecten. Vervolgens bepalen Groningers met elkaar welke projecten worden gekozen, deze worden in juni 2020 bekend gemaakt.

Initiatiefnemers
Toukomst is een initiatief van Nationaal Programma Groningen samen met West 8 (ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur) en organisaties uit de provincie Groningen.


Reacties:

  1. Een extra dierenopvangcentrum voor dieren die een fijner leven verdienen. Geleid door professionals, studenten (stage plaatsen en vrijwilligers werk), verstandelijk gehandicapte mensen , , , lichamelijk gehandicapte mensen en kansarme kinderen. Zodat er meerdere groeperingen geholpen worden en samen komen.

    1. Ik heb je ingeschreven voor de Toukomst nieuwsbrief. Als het goed is heb je een e-mail gekregen om de inschrijving te bevestigen. Ik hoor het graag als je ook de nieuwsbrief van Nationaal Programma Groningen wilt ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Lees ook...

'Groningers moeten kunnen eten van Nationaal Programma Groningen'

Interview over Nationaal Programma Groningen met voorzitter René Paas en directeur Siem Jansen.

Aanvragen projecten 2019

Over de criteria waaraan de eerste aanvragen door gemeenten en provincie in 2019 moeten voldoen is door het bestuur een besluit genomen.

Regio en kabinet investeren in toekomst­bestendig Groningen

Op 5 oktober gaven de provincie Groningen, de tien gemeenten in het aardbevingsgebied en het kabinet het startschot gegeven voor Nationaal Programma Groningen.