Op de tribune bij Zümmerbuhne

Muziektheatervoorstelling Ripperda (afgelopen)

De tweede editie van Toukomstproject Zummerbühne, Ripperda, vindt plaats van 16 augustus tot en met 10 september 2023 in Maarhuizen in Winsum. Bert Visscher speelt de hoofdrol, Johan Willem Ripperda, in deze muziektheatervoorstelling. Ripperda was een legendarische Groninger die leefde van 1682 tot 1737. Door list en bedrog, maar mét bravoure, wist hij het te schoppen tot eerste minister van Spanje en legeraanvoerder van Marokko.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via zummerbuhne.nl. Ook dit jaar is het weer mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling te dineren op locatie in een unieke ambiance. Ripperda speelt 20 avonden en per avond is er plaats voor 1200 bezoekers.

Zummerbühne

Zummerbühne is een groots openlucht muziektheaterspektakel dat jaarlijks met een nieuwe voorstelling op een andere locatie in de provincie neerstrijkt. Bekende acteurs en musici vertellen samen met de lokale bevolking een verhaal dat linkt aan de provincie. De eerste voorstelling Hollands Hoop speelde in de zomer van 2022 in en rondom boerderij Hoog Hammen in Overschild, het was met 23.000 bezoekers een groot succes.

Agenda

20 avonden in de periode van 16 augustus tot en met 10 september.