Toukomstproject Mooi Heem wil de biodiversiteit op erven vergroten. Vooral het planten van inheemse streekeigen bomen en struiken is goed voor de biodiversiteit. Streekeigen beplanting, zoals bloeiende en besdragende struiken en bijen- en vlinderplanten, trekt veel vogels en insecten aan. Deze planten sluiten aan bij het landschap en kunnen tegen gure zilt zeewind. Daarnaast bieden bomen en struiken schaduw en verkoeling en leveren een boomgaard en moestuin fruit en groente op.
Wil je de biodiversiteit op jouw erf vergroten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is deze workshop van Toukomstproject Mooi Heem geschikt. De workshop bestaat uit meerdere onderdelen: drie theorie- en praktijklessen, een tuinadvies op je eigen erf en een financiƫle bijdrage voor de aankoop van streekeigen beplanting. 126 deelnemers, eigenaren van 102 Noord-Groninger erven, hebben de workshop al gevolgd. Met de opgedane kennis en inspiratie zijn ze inmiddels aan de slag met nieuwe inheemse beplanting op hun erf.
Voor wie?
Waar en wanneer?
Op 17 oktober vindt de theorieavond plaats in het dorpshuis van Schouwerzijl, het vervolg van de workshop is op 21 oktober. De andere theorieavond van de tweede workshop staat gepland op 25 oktober in het dorpshuis van Garsthuizen, het vervolg is op 28 oktober.
Hoeveel kost het om mee te doen met de workshop?
Deelname aan een workshop kost 75 euro persoon, inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies. Je bent dan gedurende een jaar automatisch lid van Wierde & Dijk.
Meer informatie
Meer informatie lees je op de website van Mooi Heem, daar vind je ook veelgestelde vragen over de workshop. Via de website is het mogelijk om je op te geven voor de workshop. Dit kan ook via een e-mail naar mooiheem@wierde-en-dijk.nl.