Workshop Mooi Heem (afgelopen)

Toukomstproject Mooi Heem wil de biodiversiteit op erven vergroten. Vooral het planten van inheemse streekeigen bomen en struiken is goed voor de biodiversiteit. Streekeigen beplanting, zoals bloeiende en besdragende struiken en bijen- en vlinderplanten, trekt veel vogels en insecten aan. Deze planten sluiten aan bij het landschap en kunnen tegen gure zilt zeewind. Daarnaast bieden bomen en struiken schaduw en verkoeling en leveren een boomgaard en moestuin fruit en groente op.

Wil je de biodiversiteit op jouw erf vergroten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Doe dan mee met de workshop van Toukomstproject Mooi Heem! Tijdens de workshop krijg je ideeën en praktische handvatten om je erf natuurvriendelijker in te richten en te onderhouden. De eerste workshop start op dinsdagavond 9 april in Garsthuizen, de tweede workshop wordt gehouden op woensdagavond 17 april in Maarhuizen.

De workshops bestaan uit meerdere onderdelen: theorie- en praktijklessen, een tuinadvies op je eigen erf en een financiële bijdrage voor de aankoop van streekeigen beplanting. Inmiddels zijn al 125 erven vergroend!

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor erfeigenaren in het buitengebied met een erf buiten of aan de rand van de bebouwde kom in de gemeenten Het Hogeland of Eemsdelta.

Waar en wanneer?

De eerste workshop start op dinsdagavond 9 april met een theorieavond in Garsthuizen, waarna de groep op zaterdag 13 april meerdere erven bezoekt. De tweede workshop wordt gehouden op woensdagavond 17 april in Maarhuizen en staat het bezoek aan erven op zaterdag 20 april gepland.

Hoeveel kost het om mee te doen met de workshop?

Deelname aan een workshop kost 75 euro persoon, inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies. Je bent dan gedurende een jaar automatisch lid van Wierde & Dijk.

Meer informatie

Meer informatie lees je op de website van Mooi Heem, daar vind je ook veelgestelde vragen over de workshop. Via de website is het mogelijk om je op te geven voor de workshop. Dit kan ook via een e-mail naar mooiheem@wierde-en-dijk.nl.