Jongeren zwaaien met vlaggen van de Veenkoloniën.
Fotografie: Marieke Kijk in de Vegte en Tryntsje Nauta

Publieksavond Gronings Vuur in de Veenkoloniën (afgelopen)

Toukomstproject Gronings Vuur organiseert op maandag 30 oktober ‘Brandstof’, de eerste publieksavond in de Veenkoloniën.

Gronings Vuur gaat in vijf jaar tijd als een lopend vuurtje door alle gemeentes in de provincie Groningen. Na de eerste productie Elkenain, Zicht op Westerwolde en de tweede productie Onze Grond in Oldambt is het nu de beurt aan de Veenkoloniën (gemeentes Stadskanaal, Pekela en Veendam).

Lokale verhalen

De verhalen die lokaal leven, vormen de basis van een theatrale productie van Gronings Vuur. De uitvoer van de productie in de Veenkoloniën staat gepland in mei 2024. De inhoud wordt mede bepaald door de input van inwoners uit de Veenkoloniën. Deze bijeenkomst op 30 oktober is dan ook bedoeld om te inventariseren wat er leeft onder de bevolking. Inwoners van gemeentes Stadskanaal, Pekela en Veendam zijn welkom om langs te komen. 

Het programma

De avond start om 19.00 uur. Verschillende sprekers doen hun verhaal. Je hoort meer over Gronings Vuur en de editie in mei 2024, de geschiedenis van de Veenkoloniën, gezond opgroeien in de regio en biologisch boeren. Daarnaast is er muziek en worden kansen voor de regio besproken.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar info@groningsvuur.nl. De bijeenkomst is gratis te bezoeken.

Maandag 30 oktober 2023 vanaf 19.00 uur in Theater Geert Teis in Stadskanaal.