Opening Kultuurhoes Hogeland (afgelopen)

Op zaterdagmiddag 21 oktober opent het eerste Kultuurhoes van de gemeente Het Hogeland én van de provincie Groningen. De eerste muzieklessen zijn gestart en er volgt nog veel meer moois. Kom je ook naar de feestelijke opening?

Het Kultuurhoes in Wehe-Den Hoorn

Naast muzieklessen en kindertheaterlessen wordt er momenteel gedacht aan een DJ cursus, aan lessen techniek en dans voor de leerlingen van het IKC Hoogholtje, aan een cursus Gronings Koken en aan cursussen Beeldende Kunst. Het Kultuurhoes wil graag inspelen op wensen vanuit de regio. Heb jij ook een goed idee? Klik dan op onderstaande knop en geef het door! In de komende weken zal het definitieve aanbod op de website verschijnen, met daarbij een inschrijfformulier.

Fotowedstrijd

Ben jij een amateurfotograaf? Doe dan mee met de fotowedstrijd van het Kultuurhoes. De 5 meter brede achterwand van de entreehal van het Kultuurhoes is nu nog leeg. Misschien is jouw werk hier binnenkort te bewonderen!

Het Kultuurhoes is op zoek naar een karakteristiek beeld van Het Hogeland. Een landschapsfoto, een dorpsfoto, een natuurfoto, een groepsfoto… alle beelden zijn welkom. Meedoen kan tot en met 20 november.

Toukomstproject Markante Kultuurhoezen

Toukomstproject Markante Kultuurhoezen ontwikkelt samen met bewoners, sociaal-culturele organisaties en de gemeente in een cultureel relatief arme regio een leegstaand markant gebouw tot een Kultuurhoes. Ze knappen het gebouw op, exploiteren het voor ruim een half jaar en testen hoe het bevalt. Als het aan de initiatiefnemers ligt, bestaat er in de toekomst een provinciebreed netwerk van Kultuurhoezen. 

Bij een Kultuurhoes kan jong en oud terecht voor een leven lang leren, vrijetijdsbesteding en ontmoeten. Denk aan: muziek- en theaterlessen, teken- en schilderlessen, maar ook fotografie- en computercursussen. Een Kultuurhoes heeft een podium voor intieme concerten en repetitieruimtes voor koren, bandjes en amateurtoneel. De foto- of schilderclub maar ook de schaakclub kan er terecht, evenals de historische vereniging. En misschien ook nog wel de bibliotheek en de VVV! De inwoners en de organisaties in de gemeenschap worden nauw betrokken bij de programmering.

Agenda

De feestelijke opening

Jong en oud is welkom op 21 oktober om 14.30 uur in het voormalig Hogeland College, Mernaweg 18 Wehe-Den Hoorn.

Fotowedstrijd

Meedoen met de fotowedstrijd kan tot en met 20 november.