Nationaal Programma Groningen en Stichting Technasium dagen jongeren uit tijdens nieuwe editie van de scholenchallenge

Nationaal Programma Groningen kondigt met veel enthousiasme het nieuwe thema van de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’ aan. De scholenchallenge staat dit jaar in teken van ‘Slimme Zorg’. Vanaf september 2024 krijgen leerlingen en studenten van vo- en mbo-scholen in Groningen, Drenthe en Friesland de kans om hun innovatieve oplossingen te bedenken voor actuele vraagstukken binnen de zorgsector.  

Van het bedenken van duurzame oplossingen voor operatieafval tot het ontwikkelen van een stress verlagende game voor patiënten die wachten op onderzoeken en ingrepen. De vraagstukken zijn uiteenlopend en komen vanuit verschillende opdrachtgevers uit de drie noordelijke provincies. 

Hackathon

Het startschot van de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’ wordt gegeven met een hackathon op 19 en 20 september. Teams vol talentvolle leerlingen van verschillende scholen zullen samenkomen om ideeën tot leven te brengen en prototypes te ontwikkelen. Daarna krijgen de teams acht weken de tijd om hun ideeën verder uit te werken en zich voor te bereiden op de ultieme finale: de Dragons’ Den. Tijdens de Dragons’ Den in november zal een deskundige jury per provincie een winnend idee en team selecteren.

“Met de scholenchallenge willen we jongeren uitdagen om hun stempel te drukken op de toekomst van de zorg door met vernieuwende ideeën te komen”, zegt Jorien de Leeuw, medewerker jongerenparticipatie bij Nationaal Programma Groningen. “We zijn razend benieuwd naar de innovatieve concepten die de leerlingen en studenten zullen presenteren.”

Inschrijving

De inschrijving voor de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’ is geopend. Scholen kunnen zich aanmelden tot en met 9 juni 2024 via de onderstaande knop ‘aanmelden’. Meer informatie over de scholenchallenge vind je via de ‘meer informatie’ knop hieronder.


Lees meer…