Siem Jansen kondigt vertrek aan

Directeur Siem Jansen vertrekt per 1 juni 2023 bij ons programma. “Na een loopbaan van bijna 43 jaar en gebeurtenissen in mijn privé omgeving heb ik besloten dat dit voor mij een goed moment is om minder te gaan werken. Daarom stop ik, als mijn huidige contract afloopt”, licht Siem toe.

Siem: “In september aanstaande hoop ik 66 te worden, ook dat draagt bij aan dit besluit. Het zet mij aan het denken over wat ik wel en niet meer wil gaan doen. Niets doen zit in ieder geval niet in mijn aard. Er komt vast wel iets op mijn pad.”

Start

Siem Jansen begon in maart 2019 als directeur van Nationaal Programma Groningen met het opbouwen van een team en het proces om te komen tot een programmakader, dat vervolgens is vastgesteld door gemeenteraden in het aardbevingsgebied en de Provinciale Staten van Groningen. Al snel volgden programma’s zoals Toukomst, waar Groningen massaal hun idee voor ingestuurd hebben, en de lokale programma’s van de gemeenten en het provinciale programma.

Veel inzet en bevlogenheid

“Met het gehele team werken we al ruim drie jaar met veel inzet en bevlogenheid aan de opgave van Nationaal Programma Groningen. Dat dit ook wordt opgemerkt door anderen, maakt mij als directeur extra trots. Onlangs bleek uit een evaluatie dat er veel waardering is voor het werk dat wij als team doen”, aldus Siem.

Het bestuur gaat in het voorjaar op zoek naar opvolger.


Lees meer…