Linde College wint Dragons Den in Friesland

Het Linde College uit Wolvega is winnaar van de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst 2022’ in Friesland. Vrijdag 11 november streden het Linde College, Stellingwerfcollege uit Oosterwolde en CSG Liudger uit Drachten in het provinciehuis in Leeuwarden tegen elkaar tijdens de afsluitende Dragons’ Den.

Grote winnaar was FC Teamwork. Zij hebben Lisdoclean bedacht. Een volledig milieuvriendelijke allesreiniger gemaakt van lisdodden. De jury was onder de indruk van het idee, de nauwgezette uitwerking en van het prototype. Lisdodden kunnen gekweekt worden in veenweidegebieden, waarmee ze voor boeren een alternatief verdienmodel bieden. De lisdodde bleek overigens een zeer veelzijdige plant. Andere teams gebruikten het om brood of pasta van te maken of voor het produceren van luiers.

Aftermovie Dragons’ Den in Friesland

Beste pitch en meest vernieuwende idee

De beste pitch was voor het team Micro Champions van het RSG Liudger. Zij hadden een kant en klaar plan voor het energieneutraal maken van hun school. Het meest vernieuwende idee was voor ToiToiToi van het Linde College. Zij ontwierpen een game en een bordspel, waarbij de spelers een duurzame stad kunnen bouwen.

Juryrapport

De jury had het zwaar. Alle ideeën waren goed uitgewerkt en heel innovatief. Alle teams presenteerden met veel energie hun ideeën. Uiteindelijk was het prototype van de allesreiniger doorslaggevend. Het circulaire product maakt niet alleen goed schoon, maar kan boeren in veenweidegebieden perspectief bieden. De jury zag ook direct kansen om dit product binnen de Vereniging Circulair Friesland verder te brengen. Wethouder Evert Stellingwerf van gemeente Leeuwarden reikte de prijzen uit.


Lees meer…