Winnaar scholenchallenge Drenthe

Dr. Nassau College Quintus uit Assen wint Drentse finale Scholenchallenge

Team Klavertje Vier van het Dr. Nassau College Quintus uit Assen won vrijdag 11 november de hoofdprijs tijdens de finale van de Dragons’ Den in Drenthe. Hun idee: wie een overschot aan energie heeft, deelt dit met anderen in de wijk of buurt of zet het op de buurtaccu. Via een website is onder andere te zien waar de buurtaccu’s staan en er wordt ook een nieuw belastingsysteem ontwikkeld dat afhankelijk is van inkomen, inhoud van het huis en het aantal bewoners. “Een heel verfrissend idee. Het is een hele andere manier van denken, waar we ook echt een stap mee kunnen zetten”, zei gedeputeerde Tjisse Stelpstra van provincie Drenthe. “We willen dit echt verder laten uitzoeken, om te zien hoe we dit idee verder kunnen brengen.”

Team Technasium Toppers van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen kreeg de prijs voor het meest vernieuwende idee; zij bedachten het project Lisdodde parcours, dat het land nat houdt en tegelijk een verdienmodel is voor boeren. De prijs voor de beste pitch ging naar team De Laatkomers van CSG Dingstede uit Meppel. Om de veenweideproblematiek op te lossen, bedachten zij met het project Veenswitch oplossingen in de vorm van jutedoek op veenweide, wisselteelt en de aanleg van lisdodden in bredere sloten.

Uitvoering idee

Met het winnen van de hoofdprijs start voor Team Klavertje Vier van het Dr. Nassau College Quintus uit Assen de daadwerkelijke uitwerking van hun idee. Provincie Drenthe en RES-regio Drenthe begeleiden het team hierbij en dragen zo nodig financieel bij voor onderzoek, uitwerking en/of prototyping. Binnen het netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen wordt de beste plek gezocht voor uitvoering van het idee.

Extra prijs VIP-dag in Wildlands

Naast de hoofdprijs, prijs voor beste pitch en prijs voor het meest vernieuwende idee, krijgen alle prijswinnaars als extra prijs een volledig verzorgde dag in Wildlands Adventure Zoo Emmen aangeboden. Hier volgen de leerlingen en studenten workshops om hun ideeën naar een volgend niveau te tillen én krijgen ze een kijkje achter de schermen bij Wildlands.Lees meer…