Scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’

De schoolvakantie is bijna voorbij, nog maar een paar weken en dan gaan 35 teams van technasium-, vmbo- en mbo-scholen in de drie noordelijke provincies aan de slag met de scholenchallenge ‘Wij hebben de toekomst’.

Hackathon 15 en 16 september

Een challenge die start met een hackathon op 15 en 16 september, waarin de jongeren dertig uur lang de strijd aangaan met andere teams en meer dan 200 leeftijdsgenoten. De deelnemers gaan aan de slag om oplossingen te bedenken voor vier challenges rondom energie en doen dit vanuit hun eigen school. Ze steken veel tijd en moeite in het bedenken en maken van een oplossing. Voor de meesten is het de eerste keer dat ze in een dergelijke ‘snelkookpan’ het proces van idee tot uitwerking doorlopen, best wel spannend dus!

Live te volgen

De voorbereidingen zijn in volle gang. We zenden op YouTube live uit van donderdag 15 september om 9.00 uur tot vrijdag 16 september 21.00 uur. Leuk voor klasgenoten, familie en andere geïnteresseerden; je kunt de hackathon via onze site live volgen. Tijdens de finale op 16 september kan iedereen van 20.00 tot 20.30 uur, als de jury in beraad gaat, stemmen voor de publieksprijs.


Lees meer…