Bijdrage voor dorpshuis Termunten en Termunterzijl

Na het sluiten van de openbare basisschool in Termunten heeft een groep bewoners de handen ineengeslagen voor de bouw van een nieuw dorpshuis. Deze week kwam er goed nieuws voor de stichting ‘Samen onder één Dak in Termunten en Termunterzijl’, die ze daarvoor opgericht hebben. Vanuit het lokaal programma Eemsdelta ontvangen ze € 300.000 om hun plannen uit te voeren.

Jan Menninga, wethouder Eemsdelta: “Er is de laatste tijd een afname te zien in leefbaarheidsvoorzieningen. We steunen een ontmoetingsplek in deze dorpen dan ook van harte. Met deze extra bijdrage vanuit Nationaal Programma Groningen, hopen we de stichting een laatste duw te kunnen geven om de plannen rond te maken.”

Er is de laatste tijd een afname te zien in leefbaarheidsvoorzieningen. We steunen een ontmoetingsplek in deze dorpen dan ook van harte.

JAN MENNINGA, WETHOUDER EEMSDELTA

Eén dak voor iedereen

De bedoeling is dat alle verenigingen met het nieuwe dorpshuis een nieuw onderkomen krijgen. Het plan is om de woning aan de Kennickweg 7 in Termunten uit te breiden tot een kop-hals-romp boerderij. Op deze manier is er plek voor ‘noaberschap’ in de kop van het gebouw, kunnen jongeren elkaar ontmoeten en is er met een grote zaal gelegenheid voor grotere groepen, waaronder ook sportclubs.


Lees meer…