Extra impuls voor vrijetijdseconomie

Groningen als bewuste bestemming. Dit is het streven van het nieuwe project Vrijetijdseconomie. De provincie Groningen en Nationaal Programma Groningen dragen beide € 325.000 bij aan het project dat Economic Board Groningen gaat uitvoeren. Het project startte op 1 juni met het doel om nog meer binnen- en buitenlandse toeristen het bijzondere DNA van Groningen te laten ervaren.

Het project ‘Groningen als Bewuste Bestemming impuls Vrijetijdseconomie & Gebiedsontwikkeling’ gaat ondernemers in de vrijetijdssector ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling.

Doel is om recreatie en toerisme in onze provincie een impuls te geven en ondernemerschap te stimuleren. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid in Groningen.

JENZ VERBOGT, VRIJETIJDSMAKELAAR

Programmateam Economic Board Groningen

De uitvoeringsorganisatie Economic Board Groningen voert het project vanaf 1 juni uit. Het projectteam bestaat uit programmamanager Michelle Moret, vrijetijdsmakelaar Jenz Verbogt en programmaondersteuner Christa Assink. De vrijetijdsmakelaar gaat ondernemers helpen bij het ontwikkelen van toeristische en recreatieve activiteiten en arrangementen in onze provincie. Jenz Verbogt: “De makelaar legt verbindingen en bemiddeld tussen ondernemers, organisaties, het onderwijs en financieringsmogelijkheden. Doel is om recreatie en toerisme in onze provincie een impuls te geven en ondernemerschap te stimuleren. Dit heeft een positief effect op de leefbaarheid in Groningen.”


De provincie ziet kansen voor de Groningse vrijetijdseconomie. Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “We weten dat Groningen steeds meer wordt gezien als een aantrekkelijke bestemming door bezoekers met bovengemiddelde interesse voor de combinatie van cultuur, erfgoed en bijzondere landschappen. De Groninger ondernemers in de vrijetijdssector spelen hierbij een belangrijke rol. Met de komst van het team van de vrijetijdsmakelaar kunnen we zorgen dat Groningen in 2030 een belangrijke toeristische bestemming wordt.”

Duurzame samenwerking

Provincie Groningen en Economic Board Groningen zien uit naar de constructieve, duurzame samenwerking om de vrijetijdseconomie een blijvende stimulans te geven. Ze roepen ondernemers uit de vrijetijdssector in Groningen dan ook op om actief te deelnemen aan dit laagdrempelige, energieprogramma om te bouwen aan de provincie Groningen als aantrekkelijke vrijetijdsbestemming.


Lees meer…