De leden van de beoordelingscomissie van Loket Leefbaarheid staan bij een sportparkje in Leermens

Beoordelingscommissie Loket Leefbaarheid langs afgeronde projecten

Vrijdag 18 maart ging de beoordelingscommissie van Loket Leefbaarheid op bezoek bij een afgerond project in Leermens, Kantens en Zuidwolde. De commissie is in 2019 gestart en heeft inmiddels 268 projecten goedgekeurd. Een goed moment dus om een kijkje te nemen.

Loket Leefbaarheid is er voor kleinere initiatieven vanuit de buurt. Emmy Wolthuis van de beoordelingscommissie: “Plannen moeten wel concreet zijn en we kijken ook of het project binnen een jaar afgerond zal zijn. Dit om de kleinere projecten naar de voorgrond te brengen. We letten vooral op het draagvlak, de duurzaamheid en de samenwerking.”

Sportpark Leermens

Na het inventariseren van ideeën bij inwoners bleek een sportpark de perfecte invulling voor het dorp. Dankzij de moderne sportapparaten die er nu staan kunnen inwoners gemakkelijker fit blijven. Jony Vleeschhouwer, fondsenwerver van Sportpark Leermens. “Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest waar buurtbewoners konden stemmen wat ze met het parkje wilden doen. Veel ideeën zijn voorbijgekomen, uiteindelijk is dit sportpark het geworden.”

Dierenpark Kantens

In het dorp Kantens is geïnvesteerd in een dierenpark dat de natuur dichterbij brengt voor zowel jong als oud. Je kan er de dieren verzorgen, workshops volgen, er zijn activiteiten voor scholen, er is een moes- én een pluktuin. Kortom er is hier genoeg te zien en te beleven. Vrijwilliger Susanne Groeneweg: “We hebben heel veel vrijwilligers die ons geholpen hebben om dit mogelijk te maken. We willen met dit dierenpark vooral het samenzijn voor jong en oud uit het hele dorp creëren.”

Dorpshuis Zuidwolde

Het verouderde dorpshuis De Kern is omgebouwd tot een modern en gebruiksvriendelijk dorpshuis met een huisartsenpraktijk. Arjan Vliem van Stichting Beheer Dorpshuis Zuidwolde: “Uiteindelijk is ons project groter en beter geworden dan we van tevoren hadden bedacht. Dankzij jullie bijdrage hebben wij een professionele bouwbegeleider kunnen inschakelen, waardoor we het project succesvol hebben kunnen afronden.”

Heb je samen met buurtgenoten ook een leuk plan bedacht dat bijdraagt aan prettig wonen in jouw straat of dorp? Meer info over Loket Leefbaarheid lees je op deze pagina.


Lees meer…