Nieuwe voorzitter op pad met EenVandaag

Sinds maandag 31 januari is Johan Remkes onze nieuwe voorzitter. EenVandaag interviewde Johan over zijn nieuwe rol, het nationaal programma en Groningen. Ook gingen ze samen op pad langs twee projecten die een bijdrage ontvangen hebben.

Ze gingen in gesprek met de initiatiefnemers van Makeport Mercurius in de oude Philipsfabriek in Stadskanaal. Hier werken ondernemers, onderwijs en de overheid samen aan een sterke maatschappij, toekomstbestendig bedrijfsleven en is volop ruimte voor opleiding en werkgelegenheid. En bezochten vervolgens De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. Daar hebben ondernemers de handen ineen geslagen om van de oude remise een plek te maken voor het produceren van ambachtelijk voedsel gemaakt van Gronings graan.

Nait soez’n moar doun!

JOHAN REMKES

Johan Remkes is hoopvol dat ondanks de tegenslagen die Groningen heeft ondervonden, de provincie een goede en hoopvolle toekomst tegemoet gaat. “Over 40 jaar moeten de resultaten van Nationaal Programma Groningen nog merkbaar en zichtbaar zijn”, aldus Johan Remkes.

De reportage van EenVandaag kan je hieronder terugkijken:


Lees meer…