Foto van Kristel Rutgers

“Programma’s en projecten laten de kracht van Groningers zien”

Kristel Rutgers is wethouder in gemeente Het Hogeland en bestuurslid van Nationaal Programma Groningen. “Als wethouder zie ik het leed dat ontstaan is door de gaswinningsproblematiek. En dat moet natuurlijk allemaal hersteld en gecompenseerd worden. Maar ik zie ook zoveel moois om me heen. Ik ben een positief ingesteld mens en vind het fijn om naast alle ellende kansen te zien. Het doel van Nationaal Programma Groningen is een brede welvaart voor alle Groningers. Daar ben ik als bestuurslid graag bij betrokken. We werken met elkaar aan een mooie toekomst voor onze provincie. Dat vervangt zeker niet de aardbevingsschade, maar legt wel de focus op mooie kansen.

We werken met elkaar aan een mooie toekomst voor onze provincie. Dat vervangt zeker niet de aardbevingsschade, maar legt wel de focus op mooie kansen.

Vorig jaar hebben we de meeste lokale programma’s van de gemeenten in het aardbevingsgebied goedgekeurd, waarin zij samen met inwoners de belangrijkste thema’s hebben uitgewerkt. Inmiddels zijn zij druk bezig om de initiatieven verder uit te werken en uit te voeren.

Lange termijn

Het is menselijk om snel resultaten te willen zien. Maar het is belangrijk dat we ons realiseren dat we echt goed kijken naar projecten die bijdragen aan de doelstellingen. Als we projecten willen met een grote impact, heeft dat tijd nodig. En we moeten daarbij vooral naar de langere termijn kijken. Het ontwikkelen en concretiseren van initiatieven waar veel partijen bij betrokken zijn, neemt soms best veel tijd in beslag. Dat geduld moeten we met elkaar opbrengen. De kaders hebben we geschetst, maar hoe we die brede welvaart gaan bereiken, ontdekken we gaandeweg. Niks ligt in beton gegoten.

De kaders hebben we geschetst, maar hoe we die brede welvaart gaan bereiken, ontdekken we gaandeweg. Niks ligt in beton gegoten.

Het beste uit jezelf halen

In alle programma’s en projecten heb ik in het afgelopen jaar de kracht van inwoners gezien, dat is mooi. Met elkaar bedenken Groningers de mooiste ideeën voor onze provincie. Daar mogen we trots op zijn. We staan bekend om onze nuchterheid en bescheidenheid. Maar diep van binnen zijn we trots op onze provincie. We moeten het soms alleen wat meer prikkelen vóór het tot uiting komt. Het is mijn persoonlijke missie om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Door Nationaal Programma Groningen zie ik hier al zoveel mooie voorbeelden van! Fijn om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Met elkaar bedenken Groningers de mooiste ideeën voor onze provincie.


Lees meer…