Decoratieve afbeelding van een klein meisje die door de straten van Winsum rent

Wijzigingen binnen ons bestuur

Het bestuur heeft een aantal nieuwe leden benoemd. Elles Dost, Tamara Kroll, Linda Steg en Ton Runneboom zijn toegetreden tot het bestuur. Burgemeester Gerard Beukema is bestuurslid geworden namens de nieuwe gemeente Eemsdelta. Met deze benoemingen is het bestuur van Nationaal Programma Groningen compleet.

Verder gaat het voorzitterschap wisselen. Nu de startfase is afgerond en wij vol in bedrijf zijn, heeft René Paas aangegeven dat zijn primaire taak als voorzitter erop zit. De commissaris van de Koning vervulde de functie tijdens de opstart, als ‘rijksheer’. We gaan nu op zoek naar een onafhankelijk voorzitter. René Paas blijft tot zijn opvolger is benoemd.

Nieuwe bestuursleden

  • Elles Dost is bestuurder van Lefier en gaat het thema wonen behartigen. Zij zal ook lid worden van het dagelijks bestuur.
  • Tamara Kroll is lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis en heeft als aandachtsgebied het thema zorg in het algemeen bestuur.
  • Linda Steg is hoogleraar omgevingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, zij gaat het thema energie behartigen in het algemeen bestuur.
  • Ton Runneboom is CEO van Cellicon en heeft jarenlange ervaring in de chemie in Delfzijl. Hij zal zich in het algemeen bestuur vooral inzetten op het thema chemie.
  • Gerard Beukema is lid van het dagelijks bestuur en neemt daarin deel namens de gemeenten in het aardbevingsgebied.

Lees meer…