Loket Leefbaarheid: Kloostertuin Kloosterburen

Loket Leefbaarheid weer open

Vanaf donderdag 5 september kunnen inwoners uit het aardbevingsgebied weer plannen indienen bij het Loket Leefbaarheid. Nationaal Programma Groningen stelt hiervoor de komende tien jaar 10 miljoen euro beschikbaar. Siem Jansen, directeur Nationaal Programma Groningen: “Het gaat om gezamenlijke plannen van inwoners die bijdragen aan prettig wonen in hun straat of dorp. We helpen graag om deze initiatieven verder te brengen.”

Per project kan maximaal € 10.000,- aangevraagd worden. Het Loket Leefbaarheid is onder gebracht bij de organisatie Groninger Dorpen. Inwoners kunnen daar terecht met vragen en voor begeleiding bij het opstellen van een subsidieaanvraag.

Inwoners uit de gemeenten

Het Loket Leefbaarheid ondersteunt plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Midden-Groningen, Het Hogeland, Oldambt, de voormalig gemeente Winsum, de voormalige gemeente Ten Boer en het deel van Meerstad dat tot 2017 hoorde bij de voormalige gemeente Slochteren.

Eerste ronde

Voor de eerste ronde kunnen inwoners tot 7 oktober een subsidieaanvraag inzenden. Halverwege oktober gaat de beoordelingscommissie de aanvragen beoordelen. Er wordt maandelijks vergaderd. De deadline voor indienen is elke eerste maandag van de maand. Meer informatie? Kijk dan op www.loketleefbaarheid.nl.

Beoordeling

De beoordelingscommissie bestaat uit vier inwoners van het gebied en een medewerker van de provincie Groningen. Deze leden hebben ervaring met het nemen van initiatieven en het doen van aanvragen. Er zijn nog enkele vacatures voor de commissie. Interesse? Neem dan contact op met Nienke Vellema via info@loketleefbaarheid.nl.

Het Loket Leefbaarheid is in 2014 opgericht om inwoners in het aardbevingsgebied een steuntje in de rug te geven en projecten te ondersteunen die de leefbaarheid in het gebied vergroten. Tegenwoordig valt het loket onder Nationaal Programma Groningen, eerder viel het onder Kansrijk Groningen.


Lees meer…