5 september 2019

Loket Leefbaarheid weer open

Vanaf donderdag 5 september kunnen inwoners uit het aardbevingsgebied weer plannen indienen bij het Loket Leefbaarheid. Het Nationaal Programma Groningen stelt hiervoor de komende tien jaar 10 miljoen euro beschikbaar. Siem Jansen, directeur Nationaal Programma Groningen: “Het gaat om gezamenlijke plannen van inwoners die bijdragen aan prettig wonen in hun straat of dorp. We helpen graag om deze initiatieven verder te brengen.”

Per project kan maximaal € 10.000,- aangevraagd worden. Het Loket Leefbaarheid is onder gebracht bij de organisatie Groninger Dorpen. Inwoners kunnen daar terecht met vragen en voor begeleiding bij het opstellen van een subsidieaanvraag.

Inwoners uit de gemeenten
Het Loket Leefbaarheid ondersteunt plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Midden-Groningen, Het Hogeland, Oldambt, de voormalig gemeente Winsum, de voormalige gemeente Ten Boer en het deel van Meerstad dat tot 2017 hoorde bij de voormalige gemeente Slochteren.

Eerste ronde
Voor de eerste ronde kunnen inwoners tot 7 oktober een subsidieaanvraag inzenden. Halverwege oktober gaat de beoordelingscommissie de aanvragen beoordelen. Er wordt maandelijks vergaderd. De deadline voor indienen is elke eerste maandag van de maand. Meer informatie? Kijk dan op www.loketleefbaarheid.nl.

Beoordeling
De beoordelingscommissie bestaat uit vier inwoners van het gebied en een medewerker van de provincie Groningen. Deze leden hebben ervaring met het nemen van initiatieven en het doen van aanvragen. Er zijn nog enkele vacatures voor de commissie. Interesse? Neem dan contact op met Nienke Vellema via
.

Het Loket Leefbaarheid is in 2014 opgericht om inwoners in het aardbevingsgebied een steuntje in de rug te geven en projecten te ondersteunen die de leefbaarheid in het gebied vergroten. Tegenwoordig valt het loket onder Nationaal Programma Groningen, eerder viel het onder Kansrijk Groningen.


Reacties:

  1. Heel mooi dat er een nieuwe ronde komt.
    Ik hoop dat het de aanvragers niet te moeilijk wordt gemaakt. In het begin van de eerste aanvraagrondes een paar jaar geleden was dit ook zo.
    Later werden steeds meer barrières opgeworpen. Dan zijn er inwoners die zeggen: laat dan maar zitten, met als gevolg dat een leuk idee niet in uitvoering komt. Dat zou erg jammer zijn en dit zou nu moeten worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nieuws

programmakaderNationaal Programma Groningen presenteert programmakader

Het Nationaal Programma Groningen heeft het programmakader met daarin de doelen voor de komende tien jaar gepresenteerd.

Kerk Garmerwolde - door Ronny BenjaminsVier nieuwe projecten goedgekeurd

Vier nieuwe projecten, die zijn ingediend door gemeenten in het aardbevingsgebied en de provincie Groningen, zijn vandaag door het bestuur goedgekeurd.

Loket Leefbaarheid weer openLoket Leefbaarheid weer open

Inwoners uit het aardbevingsgebied kunnen weer plannen indienen bij het Loket Leefbaarheid.