← Terug naar nieuws

Eerste vergadering bestuur

15 april 2019

Vanmiddag heeft het bestuur van Nationaal Programma Groningen haar eerste vergadering gehouden. Dit gebeurde in Ten Boer in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de zeven Groningse aardbevingsgemeenten, gedeputeerden, vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maatschappelijke organisaties en het Groningse bedrijfsleven. Voorzitter René Paas noemde het ‘een bijzonder moment met een goed gesprek’. Met de formaliteiten die horen bij de instelling van het bestuur van Nationaal Programma Groningen en de installatie van de programmadirecteur Siem Jansen leidt voorzitter Paas de bijeenkomst naar ‘een goed gesprek’. Over geld dat écht bij de Groningers terecht moet komen.

Lees meer over deze eerste bestuursvergadering in onze nieuwsbrief of bekijk het filmpje hieronder met daarin een interview met voorzitter René Paas en directeur Siem Jansen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Lees ook...

Eerste 50 miljoen Nationaal Programma Groningen toegekend

In het kader van Nationaal Programma Groningen is eind 2018 de eerste 50 miljoen euro toegekend vanuit het Rijk.

Nationaal Programma Groningen draagt bij aan 38 plannen

Maar liefst 38 plannen van gemeenten in het aardbevingsgebied en de provincie Groningen kunnen van start.

Wat is het Nationaal Programma Groningen

Stand van zaken Nationaal Programma Groningen

Maandag 11 maart willen provincie, gemeenten en Rijk afspraken maken over de verdere uitwerking van Nationaal Programma Groningen.