Impulsloket

Voor inwoners uit de hele provincie is er het Impulsloket. Een subsidieregeling vanuit Nationaal Programma Groningen voor inwonersgroepen en kleine ondernemers met een goed idee waarvoor net even een wat grotere investering nodig is.

Spelregels

Om een bijdrage aan te vragen moet je rekening houden met een aantal spelregels. Voor zowel inwonersgroepen als kleine ondernemers geldt dat een idee:

Aanvullende spelregels voor inwonersgroepen

 • Deze regeling is voor stichtingen, verenigingen en coöperaties.
 • De aangevraagde bijdrage ligt tussen de € 10.000 en € 125.000.
 • Je ontvangt een bijdrage voor maximaal 50% van de projectkosten.
 • De overige 50% is op basis van aanvullende financiering. Je kunt je eigen uren (vrijwilligersuren) als aanvullende financiering opvoeren voor € 23 per uur.

Aanvullende spelregels voor kleine ondernemers

 • Je hebt een kleine onderneming die uniek is in jouw stad, dorp, buurt of omgeving, óf je wilt een nieuwe unieke onderneming starten.
 • De aangevraagde bijdrage is maximaal € 15.000.
 • Je krijgt een bijdrage voor maximaal 50% van de noodzakelijke investeringsuitgaven. De overige 50% is op basis van aanvullende financiering.
 • Je onderneming is nog niet gestart of heeft een maximale omzet van € 20.000 per jaar.

Wil je precies weten hoe de regeling in elkaar zit? Lees dan de volledige subsidieregeling. Waar moet je op letten bij de subsidieaanvraag? Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) geeft belangrijke ins en outs om zoveel mogelijk te voorkomen dat kwaliteit of onderbouwing een reden van afwijzing wordt.

Hoe kan ik meedoen?

We begeleiden je bij de aanvraag. Samen kijken we naar de haalbaarheid van je idee en zorgen we ervoor dat jouw idee de grootste kans van slagen heeft. Heb je een kleinschalige onderneming? Dan plannen we een gesprek voor je in met onze projectversnellers. Zij hebben veel ervaring met ondernemen en helpen je graag op weg.

Je kunt ons bereiken op +31 50 752 75 28 of via

Voor het insturen van je aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

 • Een projectplan
 • Een ingevulde de-minimisverklaring
 • Een begroting met bijbehorend dekkingsplan waarin ook de aanvullende financiering staat
 • Heb je een kleinschalige onderneming? Dan hebben we de meest recente jaarrekening van je onderneming nodig.

Via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stuur je de aanvraag in. Je kunt je aanvraag tussentijds opslaan en later verder invullen. Voor vragen over het formulier kun je contact opnemen met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland via 050 522 49 00.

De beoordelingscommissie van het Impulsloket bekijkt je aanvraag en toetst deze aan de spelregels van de regeling. Het kan ook zijn dat de commissie je uitnodigt om meer over je idee te vertellen in een korte presentatie.

Als je idee is besproken in de beoordelingscommissie hoor je binnen 8 weken, via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, of je aanvraag is afgewezen of goedgekeurd en om welke reden.

Is de aanvraag voor jouw idee goedgekeurd? Gefeliciteerd, je kunt nu aan de slag met de uitvoering! Afhankelijk van de grootte van de bijdrage vragen we je om ons op de hoogte te houden over de voortgang van je idee.

Heb je een initiatief waarvoor je een bijdrage zoekt onder € 10.000? Kijk dan op de pagina van Loket Leefbaarheid.