Veenzeep maken

Win een ambachtelijk gemaakt veenzeeppakket

Impulsloketproject Moorlander maakt verzorgingsproducten, waaronder zeep, van veengrond. De veenkoloniën, het zachte veenland met de paarse heide en grazende schapen kenmerkten de veenregio en zijn een stukje geschiedenis en identiteit. Veen ontstaat uit dode plantenresten, die zich in een waterrijke omgeving ophopen. Hierdoor is er weinig zuurstof en verteren de plantenresten niet. In de loop van duizenden jaren blijven de plantenresten achter en ontstaat er een dikke laag grond, dat noemen we veen.

Veengrond is rijk aan mineralen en heerlijk zacht voor de huid. Inmiddels zijn de veenlanden bijna allemaal verdwenen. Daardoor verdwijnt ook onze kennis over veen. Het doel van project Moorlander: mensen weer dichterbij het veen brengen, door producten die zij kunnen gebruiken en ervaren. Moorlander maakt zeep ambachtelijk met de hand, in verschillende samenstellingen en voor verschillende functies.

Meedoen met de actie

Om het 5-jarig bestaan van Nationaal Programma Groningen te vieren stelt Moorlander 5 keer een zeeppakket beschikbaar. Het pakket bestaat uit een zeepzakje met vier blokjes veenzeep. Nieuwsgierig geworden? Doe mee met de actie en wie weet kun jij binnenkort veenzeep proberen! Vul het formulier hieronder in om mee te doen. De winnaars brengen we via telefoon of mail op de hoogte. 

Voorwaarden voor deze actie:

  • De actie loopt vanaf 16 april 2024 tot en met 27 mei 2024. 
  • Iedere Groninger kan meedoen. 
  • We verloten 5 keer één zeeppakket: een zeepzakje met vier zeepjes.
  • We bellen of mailen de winnaars op 28 mei 2024 met het goede nieuws. 

Aanmelden