Het gebouw De Toekomst in Scheemda.

Toekomst voor Oldambt festival (afgelopen)

Ontdek de bruisende energie van gemeente Oldambt tijdens het eerste festival dat in het teken staat van Nationaal Programma Groningen, op zaterdag 13 januari 2024 in de Toekomst in Scheemda!

Dankzij talloze projecten, groot en klein, wordt gemeente Oldambt elke dag een stukje mooier. Veel van deze projecten krijgen financiële steun vanuit ons programma, daarom nodigt de gemeente hun inwoners, betrokken organisaties, raadsleden en collega’s uit om meer over deze initiatieven te ontdekken. Geniet van 10.00 tot 14.00 uur van gezellige marktkramen, activiteiten voor jong en oud en een aantal smakelijke foodtrucks. Elk project heeft zijn eigen plekje, waardoor het eenvoudig is om op een informele manier meer te weten te komen. Zoals Binnenstad Winschoten, Opgroeien in een Kansrijke Omgeving, De voorleesexpres en het koepelproject Graanrepubliek 2.0 om er maar een paar te noemen.

De gemeente nodigt je niet alleen uit om op een informerende manier het festival te beleven. Maar ook om mee te denken en om zelf met ideeën te komen. Oftewel om mee te denken over dé toekomst van Oldambt. Dit in het kader van Nationaal Programma Groningen, maar meer nog over de kabinetsreactie op de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning ofwel ´Nij Begun´. Wat zijn jouw ideeën voor perspectief en toekomst in onze regio? Denk met de gemeente mee, ze horen graag van je!

Daarnaast wordt op deze dag een nieuwe fietsroute gelanceerd, die je meeneemt door de prachtige gemeente Oldambt langs vele projecten van het programma.

Praktische informatie

Gratis toegang


De Toekomst in Scheemda
Scheemdermeersterweg 37
9679 TP Scheemda