Fondsendag (afgelopen)

Heb jij een idee dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen en ben je op zoek naar advies of financiering? Twee subsidieregelingen waarvoor bewoners bij ons terechtkunnen zijn het Impulsloket en Loket Leefbaarheid. Komt je idee niet in aanmerking voor deze regelingen? We kijken graag met je mee naar een andere oplossing. We organiseren jaarlijks een Fondsendag om bewoners verder op weg te helpen met hun idee of project. De eerstvolgende editie is op 29 februari 2024. Aanmelden is niet meer mogelijk. In 2025 organiseren we weer een Fondsendag. Houd onze sociale media, nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie.

Hoe werkt het?

We starten de dag met succesverhalen van twee projecten. Initiatiefnemers vertellen over het ontstaan en verloop van hun project en delen handige tips. Vervolgens heb je de mogelijkheid om één van de volgende workshops te volgen:

  1. Fondsenwerving – Hoe pak je dit aan?
  2. Crowdfunding – Hoe zamel je geld in voor je idee?
  3. ACTIE-model – Hoe zet je de vijf succesfactoren in?
  4. Businesscase – Hoe maak je een goede businesscase van jouw idee?

Tot slot is het tijd voor de markt, hier kan je met verschillende adviseurs en fondsen in gesprek over je idee. Een mooie gelegenheid om kennis te maken, één-op-één advies te krijgen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Ook als je plan nog niet helemaal uitgewerkt is adviseren zij je graag, bijvoorbeeld over de financiering.