Vacature: Adviseur financiën en monitoring

Nationaal Programma Groningen werkt aan een goede toekomst voor elke Groninger, jong en oud. We brengen mensen en ideeën samen en bundelen de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden. Samen voeren we plannen uit die Groningen écht vooruithelpen. We investeren in de toekomst door het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat. Dat doen we tien jaar lang vanuit Nationaal Programma Groningen. Een samenwerkingsverband van Rijk, provincie en gemeenten dat officieel gestart is in maart 2019.

Wij zoeken een nieuwe collega! Vanuit ons kantoor in Ten Boer werk je mee aan een heel divers programma. Je krijgt in die jouw rol te maken met verschillende onderwerpen die gericht zijn op de toekomst van Groningen. Durf jij het aan? Word jij onze nieuwe…

Adviseur financiën en monitoring

0,6 – 0,8 fte

Wat ga je doen?

Als adviseur financiën en monitoring ben je verantwoordelijk voor de financiën binnen ons bureau. Jij bent het financiële geweten van het programma en daarmee een belangrijke spil in het team. Voor de uitgaven van het programmabureau (ongeveer 3 miljoen euro per jaar), de verschillende bewonersloketten en het programma Toukomst ben jij de controller. Jij houdt de besteding van het hele fonds (1.15 miljard euro) bij en bent in staat om dit grafisch weer te geven. Daarnaast ben je het eerste aanspreek­punt en vraagbaak binnen het programmabureau als het gaat om inkoop en subsidies.

Je ondersteunt de rest van het team bij het ‘lezen’ van begrotingen, aangezien jij met je financiële kennis daarbij van toegevoegde waarde bent. In het verlengde hiervan kan het ook voorkomen dat externen bij jou komen met financiële vragen.

De werkzaamheden voor de monitoring bestaan uit drie onderdelen, die je in nauwe samenwerking met de programma adviseur uitvoert. Het gaat om het opstellen van het jaarverslag, inclusief de analyse van voortgangsrapportages en eindverslagen.

Daarnaast onderhoud je contact met het consortium dat de jaarlijkse evaluaties uitvoert (inclusief actualiseren van indicatoren en ontsluiten van data). Tot slot begeleid je de partij die jaarlijks de imagomonitor Groningen uitvoert.

De werkzaamheden bestaan concreet uit:

Heb jij?

 Wat bieden wij?

Goed om te weten:

Deze vacature stellen we zowel intern bij al onze partners als extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.