Geen vlees, maar wel net zo lekker of nog lekkerder. En heel gezond, door de eiwitten, antioxidanten en goede omega-vetzuren. De Waddenburger wordt gemaakt van onder andere algen, noten en bonen die duurzaam geteeld zijn. Daarmee speelt de burger in op de wereldwijde trend van gezonder en duurzamer eten. Dit project draait om het verder ontwikkelen van deze gezonde snack. Het doel is dat de Groningse Waddenburger uiteindelijk op sportevenementen en festivals door heel Nederland te verkopen.

Lokaal produceren

De productie van de Waddenburger gaat helemaal plaatsvinden in de provincie Groningen, het is een korte keten. Groningse boeren telen de grondstoffen. Voordat zij op grote schaal gaan telen, is het belangrijk dat er een afzetmarkt komt. Onderzoek naar die afzetmarkt, maar bijvoorbeeld ook naar de kosten en de productie maken ook deel uit van dit project.

Coöperatie

Uiteindelijk zorgt het project Waddenburger ervoor dat er een coöperatie komt waar boeren die duurzaam telen hun producten aan verkopen. Dit levert interessante banen op voor mensen die in de provincie Groningen werken, boeren krijgen de benodigde zekerheid en de coöperatie gaat haar winst voor een groot deel besteden aan de sponsoring van evenementen voor jong en oud in de provincie Groningen.