Direct naar hoofdinhoud
Sfeerbeeld van jongen die stofzuigt terwijl zijn vader op de bank naar zijn telefoon kijkt.
Projectinformatie

Status:
In uitvoering
Aanvrager:
Gemeente Loppersum
Bijdrage:
€ 500.000,- excl. btw
Programma:
Lokaal programma

De particuliere woningvoorraad in de gemeente Loppersum kent de komende jaren een grote opgave. Verduurzaming, achterstallig onderhoud en het levensloopbestendig maken van deze woningen vragen in de nabije toekomst grote investeringen van woningeigenaren.

Daarom stelt de gemeente Loppersum de zogeheten Verzilverlening beschikbaar. Deze maken het voor huiseigenaren vanaf 57 jaar mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, levensloopbestendig te maken of te verduurzamen. De Verzilverlening is een hypotheek waarmee woningeigenaren de overwaarde van hun woning kunnen opnemen (ofwel: verzilveren).

Met de verzilverlening kunnen we tenminste 50 woningen aanpakken. Zodra een lening wordt afgelost komt het geld weer terug in het fonds. Dit kan dan weer beschikbaar worden gesteld voor nieuwe leningen.

De woningeigenaren hoeven geen rente te betalen en lossen niets af. Pas na verkoop van de woning of bij overlijden van de langstlevende schuldenaar wordt de lening afgelost. Inwoners kunnen tot maximaal 50.000 euro lenen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?