Direct naar hoofdinhoud
Sfeerbeeld van jongen die stofzuigt terwijl zijn vader op de bank naar zijn telefoon kijkt.

Verzilverlening

Een hypotheek waarmee woningeigenaren de overwaarde van hun woning kunnen opnemen om deze tegen lage kosten levensloopbestendig te maken of te verduurzamen.

De particuliere woningvoorraad in de gemeente Eemsdelta kent de komende jaren een grote opgave. Verduurzaming, achterstallig onderhoud en het levensloopbestendig maken van deze woningen vragen in de nabije toekomst grote investeringen van woningeigenaren.

Overwaarde van de woning opnemen
Daarom stelt de gemeente Eemsdelta de zogeheten Verzilverlening beschikbaar. Deze maken het voor huiseigenaren vanaf 57 jaar mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, levensloopbestendig te maken of te verduurzamen. De Verzilverlening is een hypotheek waarmee woningeigenaren de overwaarde van hun woning kunnen opnemen (ofwel: verzilveren).

Met de verzilverlening kunnen we tenminste 50 woningen aanpakken. Zodra een lening wordt afgelost komt het geld weer terug in het fonds. Dit kan dan weer beschikbaar worden gesteld voor nieuwe leningen.

De woningeigenaren hoeven geen rente te betalen en lossen niets af. Pas na verkoop van de woning of bij overlijden van de langstlevende schuldenaar wordt de lening afgelost. Inwoners kunnen tot maximaal 50.000 euro lenen.


Dit project maakt deel uit van het lokaal programma:

De gemeenten in het aardbevingsgebied zijn samen met hun inwoners aan de slag gegaan om invulling te geven aan een lokaal programma dat bijdraagt aan de toekomst van Groningen.

Zelf ook een goed idee voor de toekomst van Groningen?

Projectdetails

Thema
Jaartal van goedkeuring
2019
Aanvrager
Gemeente Eemsdelta
Projectbudget
€ 1.000.000
Bijdrage Nationaal Programma Groningen
€ 500.000

Meer projecten van het lokaal programma: